10 sep 2010

10 jaar international school

De internationale school (toen nog engelse school) startte tien jaar geleden met met zeven leerlingen. Vandaag werd dat feit gevierd met een kleine schoolgeschiedenis expositie en koffie met gebakjes voor de ouders, terwijl de kinderen een puzzeltocht door het gebouw maakten. Nadat heliumgevulde balonnen waren verdwenen in de grauwe herfstlucht, kregen alle kinderen een lekker ijsje.

 The international school (English school when founded) started ten years ago with seven students. That fact was celebrated with a small school history exhibition, coffee and pastries for parents while the children made a treasure hunt through the building. After all heliumfilled balloons had disappeared in the gray autumn sky, all children got an ice cream.
Daarna terug naar de klas.
Back to class
Er was de mogelijkheid een speciaal internationaal kookboek te kopen. Ouders van de kinderen en wat leraren hebben bijgedragen  met recepten uit hun land van herkomst. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel, Haiti (neen, niet naar Pakistan). Waarom? Een van de kinderen die op de school heeft gezeten, heeft een geadopteerde broer en zus vanuit Haiti.

There was the possibility to buy a special international cook book; The parents of the schoolchilderen and some teachers have contributed with recipies from their home country. The turnover goes to charity, Haiti (no, not to Pakistan). Why? An old student, has now adopted brother and sister from Haiti.
Nederland is in het kookboek vertegenwoordigd met Snert en Hollandse Appeltaart. Er staan recepten die hier in ieder geval hier nooit aan tafel zullen worden geserveerd; zoals de "Inuit Bear Feet met Seal Oil" of "Mom's Crap Dip", maar we zullen naast wat meer toegankelijke buitenlandse gerechten bereiden (zeker een van de zweedse nationale gerechten: "Pasta Carbonara" ).

Netherlands is represented in the cookbook ith Dutch Pea-soup (Snert) and Dutch apple pie . There are certain recipies in the book that will never be served at our dining table, like "the Inuit Bear Feet with Seal Oil" or" Mom's Crap Dip ", but we will certainly prepare the more ordinairy foreign dishes (and without adoubt one the Swedish national dishes: "Pasta Carbonara ").

Geen opmerkingen:

Een reactie posten